Početna edukacija kladionicara Šta je azijski hendikep? - Objašnjenje.

Šta je azijski hendikep? - Objašnjenje.

Autor: Tipodrom ...

Osnovna razlika i prednost azijskog hendikepa je u tome što eliminiše nerešen rezultat. Samim tim što nemaš tri ishoda meča već dva, smanjuješ šansu za promašaj.

Dobro je znati i to da kladionice zarađuju manje u igri azijski hendikep, to jest, da ako je zbir sve tri margine profita za klasično 1×2 klađenje 96%, u azijskom hendikepu će zbir margina biti oko 98%, dakle 2% povoljnije za kladioničare. Ovo je jako važno i igra je veoma popularna među profesionalcima i igračima koji igraju Sigurno Klađenje. Uvek je bolje odigrati adekvatnu igru azijskog hendikepa nego duplu šansu.

U zavisnosti od igre koju igraš uvek imaš tri moguća epiloga, naplatu, gubitak (u potpunosti ili delimičan) ili povraćaj uloga (push ili void kako se naziva u kladionicama).

Kad igraš azijski hendikep uživo, obrati pažnju prvo na njihova pravila jer se hendikep uglavnom odnosi samo na ostatak meča a ne celu utakmicu.

U osnovi, ponuda je podeljena na ceo broj, polovine i četvrtine, gde se daje zamišljena prednost timu od celog gola (1) ili pola gola (0.5) ili četvrtine (0.25 i 0.75.)

Kad igraš četvtine, u stvari igraš dve opklade, obe na najbližu decimalu! Tipa, 0.25 su dve igre: 0 i 0.5; 1.75 su dve igre: 1.5 i 2… i tako dalje. Tačnije, jedna polovina tvoje uplate ide na jednu a druga na drugu opkladu.

AZIJSKI HENDIKEP 0

Označava samo da se hendikepom ne favorizira nijednog od protivnika, iz oklade je eleminisan nerešeni rezultat, i kladimo se samo na domaćina ili na gosta. U slučaju nerešenog rezultata (0:0, 1:1...) vraća nam se ulog bez obzira na koga smo igrali. Ovakav hendikep je poznat i kao WINNER ili pak DNB (draw no bet) ili, prevedeno, "nerešen rezultat poništava okladu" ili "ishod bez nerešenog". Ova će se oklada pojaviti kad su protivnici izjednačeni.


AZIJSKI HENDIKEP (-0,25; +0,25)

hendikep -0,25

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi sa bilo kojom razlikom, tip je dobitan. Ako odigra nerešeno, gubite pola uloga a pola vam se vraća. Ako izgubi, gubite opkladu.

hendikep +0,25

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi, bez obzira na rezultat, opklada je dobitna. Ako odigra neriješeno dobijate pola uloga, a druga polovica se ulaže na tip.

AZIJSKI HENDIKEP (-0,5; +0,5)

Kod 1/2 hendikepa možete ili dobiti ili izgubiti opkladu. Mogućnost nerešenog rezultata nema.

hendikep -0,5

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi, dobijate opkladu. Ako odigra nerešeno ili izgubi, gubite opkladu.

hendikep +0,5

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi ili odigra nerešeno, dobijate opkladu. Ako izgubi, gubite opkladu.

AZIJSKI HENDIKEP (-0,75; +0,75)

hendikep -0,75

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi sa 2 ili više golova razlike, dobijate opkladu. Ako pobedi sa 1 golom razlike, vraća vam se pola uloga, a pola se ulaže na kvotu. Ako odigra neriješeno ili izgubi, gubite opkladu.

hendikep +0,75

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobjedi ili odigra neriješeno, dobijate opkladu. Ako izgubi sa 1 golom razlike vraća vam se samo pola uloga. Ako izgubi sa 2 ili više golova razlike, gubite opkladu.

AZIJSKI HENDIKEP (-1,0; +1,0)

hendikep -1,0

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi sa 2 ili više golova razlike, dobijate opkladu. Ako pobijedi sa 1 golom razlike vraća vam se celi ulog. Ako odigra nerešeno ili izgubi, gubite opkladu.

hendikep +1,0

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi ili odigra nerešeno, dobijate opkadu. Ako izgubi sa 1 golom razlike, vraća vam se celi ulog. Ako izgubi sa 2 ili više golova, gubite opkladu.

AZIJSKI HENDIKEP (-1,25; +1,25)

hendikep -1,25

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi sa 2 ili više golova razlike, dobijate opkladu. Ako pobedi sa 1 golom razlike vraća vam se samo pola uloga. Ako odigra nerešeno ili izgubi, gubite opkladu.

hendikep +1,25

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi ili odigra nerešeno, dobijate opkadu. Ako izgubi sa 1 golom razlike, vraća vam se pola uloga, a pola se ulaže na kvotu. Ako izgubi sa 2 ili više golova, gubite opkladu.

AZIJSKI HENDIKEP (-1,5; +1,5)

hendikep -1,5

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi sa 2 ili više golova razlike, dobijate opkladu. Svi ostali ishodi su gubitni.

hendikep +1,5

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep izgubi sa 1 golom razlike, odigra nerešeno, ili pobedi, dobijate opkadu. Ako izgubi sa 2 ili više golova, gubite opkladu.

AZIJSKI HENDIKEP (-1,75; +1,75)

hendikep -1,75

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi sa 3 ili više golova razlike, dobijate opkladu. Ako pobjedi sa 2 gola razlike, vraća vam se pola uloga, a pola se ulaže na kvotu. Ako pobjeid sa 1 golom razlike, odigra nerešeno ili izgubi, gubite opkladu.

hendikep +1,75

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep izgubi sa 1 golom razlike, odigra nerešeno, ili pobedi, dobijate opkadu. Ako izgubi sa 2 gola razlike, vraća vam se samo pola uloga. Ako izgubi sa 3 i više golova, gubite opkladu.

AZIJSKI HENDIKEP (-2,0; +2,0)

hendikep -1,75

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep pobedi sa 3 ili više golova razlike, dobijate opkladu. Ako pobjedi sa 2 gola razlike, vraća vam se celi ulog. Ako pobedi sa 1 golom razlike, odigra nerešeno ili izgubi, gubite opkladu.

hendikep +1,75

Ako ekipa na koju ste igrali hendikep izgubi sa 1 golom razlike, odigra nerešeno, ili pobedi, dobijate opkadu. Ako izgubi sa 2 gola razlike, vraća vam se cijeli ulog. Ako izgubi sa 3 i više golova, gubite opkladu.