Početna evropsko prvenstvo 2017 EP 2017 - Analiza reprezentacije Finske

EP 2017 - Analiza reprezentacije Finske

Autor: Tipodrom ...

Analizu počinjemo od grupe A i domaćina te grupe, reprezentacije Finske! Najbolja skandinavska ekipa ove godine pred svojim navijačima želi prolaz u drugu rundu!

Posao im neće biti nimalo lak, Grčka, Slovenija i Francuska su sigurni putnici u dalji tok takmičenja, dok će se za četvrto mesto boriti Poljska, Island i pomenuta Finska. Već nekoliko godina lider ovog tima je Petteri Koponen koji posle blede sezone i povrede u Barseloni, očekuje da povrati formu sa nacionalnim timom.

Hernik Dettmann kao trener koji zna kako se osvajaju medalje sa reprezentacijama, uspeo je da uspostavi svoju filozofiju jake odbrane i prepoznatljivog šuta sa distance visokih igrača. Finsku odlikuje brza košarka sa dosta pick n roll igre u ranoj fazi napada! Jamar Wilson, nekadašnji plej Partizana predvodi organizaciju igre i posle svojih prodora najčeše upošljava saigrače na liniji za tri poena. Tuukka Kotti i Teemu Rannikko su veterani ovog tima i nastupom u svojoj zemlji se opraštaju od nastupa za nacionalni tim. Igrač na koga posebno treba obratiti pažnju je Lauri Markkanen, 2.13 visoki krilni igrač koji je kao 7 pik draftovan od strane Minesote, ali je u velikom trade-u oko Batlera on dospeo u Čikago.

Američki đak sa Arizona koledža koji ima neverovatan napadački repertoar i donosi ovoj ekipi Finske potrebnu širinu! Ima samo 20 godina, ali pored Koponena, braće Murphy i Sasu Salina ovaj momak će izneti najveći teret. Ljubav prema košarci u zemljama poput Finske ne može da se meri sa zimskim sportovima, ali od 31 avgusta sve oči finske javnosti su okrenute ka ovoj momcima!

Autor: Dnevna doza košarke

Tipovi i analize: Tipodrom