Početna evropsko prvenstvo 2017 EP 2017 - Analiza reprezentacije Gruzije

EP 2017 - Analiza reprezentacije Gruzije

Autor: Tipodrom ...

Na redu je grupa B i reprezentacija Gruzije. Po nama možda i najizjednačenija grupa. Činjenice su da Litvanija, Nemačka i Italija imaju najkvalitetnije sastave, ali Ukrajina, Izrael (domaćin ove grupe) i Gruzija imaju svoju reč u ovoj grupi.

Kada pomislite na Gruziju, prva asocijacija je Zaza Pačulija. Prvi centar ekipe koja je osvojila NBA prsten. Mora se priznati da Zaza fantastično igra na reprezentativnom nivou. Dugi niz godina igrajući "preko bare", stekao je iskustvo i postao pravi lider ove ekipe i naravno njen kapiten. Međutim, daleko od toga da je Zaza jedina pretnja.

Igra Gruzije je koncipirana od strane našeg stručnjaka Igora Kokoškova. Od 2008-2015 godine uspostavljen je sistem jako sličan jugoslovenskom modelu sa primesama moderne brze košarke koju je Kokoškov usavršavao u Americi. Najveća snaga su igrači na pozicijama 4 i 5, pored gore pomenutog kapitena, Tornike Shengelia pokriva najveći minutažu na toj poziciji krilnog centra. Kada se putevi zatvore u reketu, tu su sjajni šuteri u vidu Manuchara Markoishvili-ja i naturalizovanog Michael Dixon-a! Ono što smo izdvojili za kraj je drugi centar koji bi u mnogim ekipama bio starter, a to je Giorgi Shermadini! Novi igrač Unikahe je u prošloj sezoni pokazao svoj pun potencijal i na kraju kao nagradu dobio mesto u najboljih pet Endesa lige!

Ilias Zouros ima ambiciju da ovaj tim na EP pokaže svoje najbolje izdanje i po njegovim izjavama, nada se da baš njegova ekipa može da iznenadi nekog favorita.

Autor: Dnevna doza košarke

Tipovi i analize: Tipodrom