Početna evropsko prvenstvo 2017 EP 2017 - Analiza reprezentacije Mađarske

EP 2017 - Analiza reprezentacije Mađarske

Autor: Tipodrom ...

Prošlo je zlatno doba kada je reprezentacija Mađarske dominirala evropskom košarkaškom scenom u periodu od 1946 do 1955 godine kada su osvojili sva tri odličja na tri reprezentativna okupljanja!

Danas mađarska košarka je bleda senka slavnih dana. Liga je ispod svakog nivoa, u koju se ruku na srce jako malo sredstava ulaže, a po inostranstvu mali broj igrača može da se pohvali da je iz našeg severnog suseda. Adam Hanga je igrač oko koga se sve vrti. Hanga je najbolji defanzivni igrač Evrolige iz sezone za nama i oko njegovog angažmana se bore Baskonija (gde je proveo sezonu) i Barsa (u koju je prešao i njegov trener Sito Alonso). On mnogo toga može da donese u odbrani, ali je pitanje koliko je on spreman da preuzme lidersku ulogu u napadu. Tu su i nama vrlo dobro poznati David Vojvoda, koji je odličan šuter, Vittmann, Keller i braća Toth su neki od igrača na koje treba obratiti pažnju.

Mađari se nalaze u jako teškoj poziciji gde će se sa Češkom i domaćinom Rumunijom boriti za mesto koje vodi dalje! Disciplinovano igraju, ali nemaju kvalitet da pomrsne konce Španiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj u grupi C!

Autor: Dnevna doza košarke

Tipovi i analize: Tipodrom