Početna evropsko prvenstvo 2017 EP 2017 - Analiza reprezentacije Velike Britanije

EP 2017 - Analiza reprezentacije Velike Britanije

Autor: Tipodrom ...

Stigli smo i do grupe D i jedne od ekipa koje će stati na megdan reprezentaciji Srbije. U pitanje je Velika Britanija! Zemlja koja gotovo da nema ligu na ozbiljnom profesionalnom nivou.

Većina igrača ovog tima nastapa po ligama koje su ispod radara javnosti. Prva zvezda ove ekipe godinama unazad bio je sadašnji igrač Los Anđeles Lejkersa sudanskog porekla Luol Deng, koji neće nastupati za svoju reprezentaciju. Od igračkog kadra može se izdvojiti Daniel Clark koga se sećemo iz prošle sezone i nastupa za MZT, 208 cm visoki krilni igrač koji se otvara najčešće na šut sa distance, ne viđa mnogo reketa i koji je ovo leto pronašao angažman u Mursiji gde će mu saigrač biti i drug iz reprezentacije Ovie Soko koji igra na poziciji centra. Teddy Okereafor i Benjamin Mockford su igrači bekovske linije koji najviše doprinose poenima ovoj ekipi.

U grupi sa Srbijom Belgijom, Rusijom, Letonijom i domaćinom Turskom, Britanci nemaju šta da traže i pravo će iznenađenje biti ako pobede nekoga u ovoj grupi. Jedna od najvećih nepoznanica na turniru i ekipa koja nema kvalitet da ostavi utisak na ovom EP!

Autor: Dnevna doza košarke

Tipovi i analize: Tipodrom