Početna portal novosti Kako podesiti RSS notifikacije na vaš mobilni uređaj

Kako podesiti RSS notifikacije na vaš mobilni uređaj

Autor: Tipodrom ...

Mnogi posetioci i korisnici Tipodrom portala imaju želju da redovno budu obavešteni o novim tipovima tipstera koje prate. Ovim člankom ćemo vam objasniti kako da podesite RSS notifikacije na vaš mobilni uređaj.

Mogućnost korišćenje RSS notifikacija imaju samo registrovani korisnici Tipodrom portala, kao i premium korisnici.

Prvo bih pomenuo da ćete svoj RSS link videti u desnoj koloni, nakon što se ulogujete na svoj Tipodrom nalog. Kome nije jasno čemu služi link, biće mu jasnije u nastavku teksta.

Pa da počnemo...

KORAK 1

Za početak bi na svoj mobilni uređaj trebali instalirati Read - Simple RSS Reader.

rss notifikacije

KORAK 2

Nakon što ste instalirali Read - Simple RSS Reader, otvoriće vam se opcije, a prvo što ćemo uraditi jeste dodati RSS link u aplikaciju tako što ćemo ići na Add (Slika ispod).

rss notifikacije

Nakon što odemo na Add, otvoriće nam se izbor, a izabraćemo Website i tu uneti RSS link,koji možete naći u denoj koloni na Tipodromu, i kliknuti na Search (Slika ispod).

rss notifikacije

Nakon što pronađete svoj RSS, potrebno je da ga štiklirate (Slika ispod).

rss notifikacije


KORAK 3

Nakon što ste odradili prethodne korake, odmah će vam se otvoriti opet opcije ili ćete morati kliknuti levo gore, i kliknućete na MOJI TPD TIPSTERI ili ukoliko ste premium član TIPODROM PREMIUM i pojaviće vam se svi tipovi tipstera kojie pratite.

rss notifikacije


Idemo sada na podešavanja aplikacije i notifikacija...

KORAK 1

Prvo što ćemo uraditi jeste da ćemo podesiti da li tipovi da se prikazuju od poslednjeg ka prvom ili obrnuto. Naravno, odabraćemo da nam pri vrhu uvek budu najnoviji tipovi, a to ćemo odraditi na sledeći način. U gornjem desnom uglu imaju 3 tačkice, kliknućemo na njih, zatim odabrati Poređaj po i izabrati Datum rastuće (Treća stavka). Imaju dve slike ispod da bude jasnije...

rss notifikacije

rss notifikacije


KORAK 2

Idesmo sada da podesimo osvežavanje notifikacija. To ćemo uraditi tako što odemo na meni koji se nalazi u levom gornjem uglu, zatim na Settings, izaberemo Sync interval (Slika ispod) i stavimo na 15 ili više minuta. Nemojte manje, nije preporučljivo i može da brlja i da ne stigne notifikacija. 15 minuta je sasvim ok.

rss notifikacije

Sada smo i dalje u Settings, skrolnućemo dole do Notifications, ako već nisu stavićemo da budu uključene, to je odma prva stavka i u drugoj ćemo izabrati zvuk notifikacije koji po defaultu nije podešen pa ćete izabrati sami odgovarajući. (Slika ispod).

rss notifikacije


To bi bilo to, stizaće vam svi novi tipovi od tipstera koje pratite, u roku od 15 minuta (Ako ste tako namestili). Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete nam pisati na mejl [email protected] ili na našu FB stranicu.