Početna sp 2018 World Cup: Grupa F

World Cup: Grupa F

Autor: Tipodrom ...

Veliku borbu za drugo mijesto očekujemo u grupi F gdje će igrati Njemačka kao nositelj, te Meksiko, Švedska i Južna Koreja. Nemce vidimo kao prvoplasiranu ekipu, dok ce velika borba biti za drugo mesto izmedju ostale tri ekipeNjemci brane svoju titulu iz Brazila i vjerujem da se svi jako dobro sijećate onih 7:1 protiv Brazila. Od toga se u njemačkom kadru nije puno toga promijenilo, najvažnija i najzuvčnija promijena je ta da više nema njihovog kapetana Lahma, i da vjerovali ili ne Mario Gomes je još uvijek ovdije :D. Dobra stvar za Njemačku može biti što dosta igrača nisu potrošena, točnije nisu imali punu minutažu u klubovima i vjerujem da bi mogli biti sviježi u ovom prvenstu. Njemce su jedni od rijetkih reprezentacija koje krasi velik broj dobrih igrača i jako širok kadar, te kada se za takve reprezentacije objavljuje kadar uvijek se privuče velika medijska pažnja, tako je bilo i ove a prvau buru je podiglo ne pozivanje Sanea. Kao najbitnijeg igrača Njemačke izdvojio bih Kroosa koji žari i pali u Realu iz Madrida te je s njime osvojio treću uzastopnu Ligu Prvaka. Jako bitan igrač Elfa bit će i Oezil koji ove sezone nije onaj pravi, također sve će oči biti uprte u Mullera od kojega se očekuju golovi. Njemačku igru krasi jako dobra kombinatorika te ofenzivna kreacija, dok bi im velik problem mogao biti lijevi bočni za kojega konkuriraju Hector i Plattenhardt.Meksiko već standardno imamo priliku gledati na Svijetskom prvenstvu, pomalo nevjerovatno zvuči činjenica da oni prolaze skupinu na svjijetskom prvenstvu još od davne 1986te. Velika snaga Meksika počiva u širini njihova kadra, što i ne iznenađuje za zemlju koja ima 130 milijuna stanovnika i svi žive nogomet. Njihove najpoznatije zvijezde naravno bile bi Vela i Chicarito ali trenutno njihov najbolji igrač je Lonzano koji je ove sezone u PSV-u bio odličan. Potencijalni problem ovoj momčadi koja je jako kvaliteno taktički organizirana mogla bi biti činjenica što su jedna od najnižih reprezentacija na ovom prvenstvu te će o prolazu vjerovatno odlučivati ona utakmica protiv Švedske. Meksiko je standardno završio prije domaću sezou te je vrijedno spomena da je ova momčad imala najviše vremena za pripremu, no ipak na kraju istih u medijima je odjeknuo sex skandal gdje je tridesetak kraljica noći bilo na posljednoj večeri Meksika prije odlaska u Rusiju.Švedska je reprezentacija koja je prošla trnovit put do ovog natjecanja, smatram da su imali najtežu skupinu u kvalifikacijama gdje su igrali sa Francuskom, Nizuzemskom, Bugarskom, Bjelorusijom te Luksemburgom, da bi nakon zasluženog drugog mijesta dobili talijane u play offu. Nakon odlaska Ibrahimovića njihova najveća zvijedza zasigurno je igrač Manchester Uniteda Lindelof dok bi kao najaču kariku definitvo je lijeo krilo Forsberg, a zasigurno treba i upamtiti ime ljevoga beka Augustinssona. Švedsku igru krasi diciplina te odlična konverzija prilika, u kojima su uglavnom kažnjavali sve pogreške protivničke obrane.
Posljednje mijesto u skupini vjerujem zauzet će Južna Koreja. Kada spomenemo ime Koreje postoje samo dvije asocijacije a to su Kim Jong Un diktator Sjeverne Koreje te Son Heung-Min koji je najbolji igrač i najveća zvijezda ove reprezentacije. Južna Koreja je do Svijetskog prvenstva došla preko azijskih kvalifikacija gdje su na svome terenu pobjeđivali sve a na gostujućem su se jako patili. Nakon kvalifikacija izgubili su dvije jako bitne karike Kim Jin-Sua (važnog defanzvnog igrača) te Kwon Chang-Hoona (potencijalna mlada zvijezda). Kao najveću snagu ove reprezentacije naveo bi definitivno Sona ali ipak treba spomenuti kako ga zbog loše tranzicijske igre jako slabo koriste, točnije od ne dolazi do izražaja što se svakako vidjelo u njihovim kvalifikacijskim utakmicama.

OCEKIVANJA

Kao prijedlog za najbolju okladu u ovoj grupi dao bi da Južna Korea završava posljednja u ovoj skupini, trenutni tečaj je 1.72 što vidim kao veliki value bet, ta oklada mi se toliko sviđa i ne bi mi bilo iznenađenje da Koreja ovu grupu završi sa jednim ili čak bez ijednog osvojenog boda.