Početna tpd sport Najveći prevarant u istoriji fudbala - Carlos Henrique Kaiser!

Najveći prevarant u istoriji fudbala - Carlos Henrique Kaiser!

Autor: Tipodrom ...

Carlos Henrique Kaiser je najveći prevarant u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu. On je napadač rodom iz Brazila, koji za 20 godina karijere nije postigao niti jedan gol.

Ovo je priča o snalaženju, jer on talenta za fudbal nije imao. Datira s početka osamdesetih godina prošlog veka, kada se Kaiser družio sa velikanima poput Romarija, Edmunda i sličnih zvezda Brazila.

Kada bi njegovi drugovi potpisali ugovor, uverili bi čelnike da „talentovani“ Kaiser dobije šansu. On dobije tromjesečni ugovor, a odmah po potpisu – trebalo mu je nekoliko sedmica da se prilagodi.

Nakon mesec dana došao bi na trening, a potom bi se povredio, zadnju ložu obično – čemu je sledilo i previjanje po terenu.

Sa „povredama“ nije imao sreće, a njegova prevara je otkrivena tokom boravka u Botafogu.

On je sa sobom tada nosio veliki mobilni telefon, koji je bio luksuz tada, a navodno bi pričao sa agentima iz Engleske, generalno Evrope koji su bili“zainteresovani za njegove usluge“.

U Botafogu je jedan od doktora znao engleski jezik, te je uzeo mobilni telefon od Kaisera dok se ovaj tuširao – i shvatio da je to zapravo samo igračka.

Kaiser je pobegao iz Botafoga, ali je „karijeru“ nastavio u timovima Flamengo, Vasco da Gama, Palmeiras i Fluminense. Dakle, sve sam krem tamošnje lige. Priča bi uvek bila ista. Došao bi na trening, udario loptu najsnažnije što može – a onda se uhvatio za list, tetivu, butinu, koleno…

Jednom je čak dobio priliku da igra.

„Trener me je uverio da ću samo sediti na klupi. Međutim, gubili smo i poslao me na zagrevanje. Kako izbeći da svi ne vide da nisam baš najbolji fudbaler? Primetio sam da navijači vređaju svoje igrače. Popeo sam se na ogradu i počeo vređati navijače“, kaže on u intervjuu za Globo.

Predsednik kluba ga je pozvao na razgovor posle tog meča.

„Rekao sam mu da je moj otac preminuo, da sam dobio novog oca (pokazujući na predsednika) i da nikome neću dozvoliti da vređa mog oca kao što su to radili navijači“, objasnio je prevarant koji je nakon toga od predsednika kluba dobio novi ugovor.

Kaiser je otišao u Evropu.

Potpisao je za francuski Ajaccio, a na prvom treningu čak 1.000 navijača je došlo da ga vidi kako igra. Tu je napravio svoj vrhunac snalažljivosti.

Nije hteo da ih razočara svojim neznanjem, pa je uzeo sve lopte sa terena i poslao ih navijačima. Trener je morao trening da odradi bez lopti, pa Kaiser nije mogao da pokaže koliko je „sjajan“.

Carlos

Varao je 20 godina, onda mu je dosadilo, pa je karijeru završio sa 30 nastupa, svaki je bio s klupe. Za 20 godina, nije postigao niti jedan gol, a predstavljao se kao napadač.

Ostalo je istorija.