Početna tpd sport Ovo je Kapiten! Legenda Parme oprao čovjeka koji je ubio klub

Ovo je Kapiten! Legenda Parme oprao čovjeka koji je ubio klub

Autor: Tipodrom ...

Alessandro Lucarelli, legendarni kapetan Parme, stigao je u klub prije punih devet godina, a nije ih napustio kada su morali krenuti od samog početka, iz Serie D.

Tim činom i sa više od 300 nastupa kroz sve razine natjecanja Lucarelli je postao apsolutna legenda kluba, a iako ima 40 godina na plećima, još uvijek nastupa u Serie B, gdje pokušava vratiti klub u elitu. S obzirom da je prošao kroz najcrnje doba kluba te ga je s kapetanskom vrpcom usmjerio na put ozdravljenja kojim hrabro grabe, Lucarelli se osjetio prozvan obratiti se bivšem predsjedniku Tommasu Ghirardiju, koji je za vrijeme svoje vladavine nagomilao strašne dugove i gurnuo klub u propast.

Naime, povod Lucarellijevog obraćanja je činjenica da Parma ovog vikenda igra susret protiv Brescije, također bivšeg prvoligaša iz rodnog grada bivšeg predsjednika Ghirardija.

„Dragi predsjedniče, u nedjelju se odigrava posebna utakmica između momčadi iz vašeg grada i one za koju ste mnogo napravili“, sarkastično je započeo svoje obraćanje preko Facebook profila Lucarelli.

„Koji navijač ne bi volio vidjeti da im klub bankrotira usred sezone? Da ostane pregažen dugovima radi kojih se raduje uspješnoj sezoni u Serie D i uživanju u borbi kroz živo blato Treće lige?“

„Doduše, kada budete dolazili na utakmicu, želim vas zamoliti za samo jednu uslugu. Dođite ranije, jer će nas biti dosta. Ispred ulaza ću oformiti red, koji će predvoditi zaposlenici koje ste ostavili bez posla; zatim dobavljači, kojima možete potvrditi da ste isplatili sve dugove, a na kraju reda će biti svi navijači i građani koje ste posramili pred cijelom Italijom, kao i nas igrače koje ste ostavili bez ugovora“, bez dlake na jeziku je pristupio kapetan.

„Kada budete odlazili sa stadiona, prođite pored biste u atriju i dobro pročitajte pročitajte ime: možda naučite nešto. Ne propustite ni obići muzej, jer u 104 godine povijesti – unatoč svemu dobrom što ste napravili za nas – za vas tu nema mjesta.“